Spoločnosť Tubex Slovakia prijíma stále nových pracovníkov

12.09.2013 Žarnovica

Žarnovica 12. septembra (TASR) - Spoločnosť Tubex Slovakia so sídlom v Žarnovici, ktorá sa zaoberá výrobou hliníkových túb, plánuje do konca roka vytvoriť 20 pracovných miest. Jeden z najväčších zamestnávateľov v regióne tiež nevylučuje, že v tomto trende bude pokračovať aj v nasledujúcom roku. TASR o tom informovala manažérka kvality Jana Sekáčová.

Firma má podľa jej slov záujem o kvalifikované pracovné sily najmä v strojárskych odboroch. "Aj napriek tomu, že miera nezamestnanosti v regióne má stúpajúcu tendenciu, je na pracovnom trhu nedostatok ľudí s takýmto technickým vzdelaním, prípadne s výučným listom so strojárskym zameraním ako mechanik, zámočník či operátor do výroby," uviedla.

V súčasnosti má spoločnosť vo svojej prevádzke v Žarnovici 253 zamestnancov, z čoho väčšina pracuje vo výrobe. Do konca roka plánuje vytvoriť 20 nových pracovných miest z dôvodu rozšírenia výroby, pričom pôjde o miesta prevažne vo výrobe hliníkových túb. "Vzhľadom na rastúci dopyt po našich výrobkoch nie je vylúčené, že k nárastu výroby a tým vytvorením nových pracovných miest, dôjde aj v priebehu budúceho roka," ozrejmila Sekáčová.

Tubex Slovakia má pre tento rok stanovený objem výroby 300 miliónov hliníkových túb s očakávaným obratom 240 miliónov eur. "Plán sa nám zatiaľ darí úspešne plniť. Do roku 2015 je plán, ako aj predpoklad, zdvihnúť objem výroby na viac ako 500 miliónov hliníkových túb," objasnila Sekáčová.

Tuby, ktoré spoločnosť vyrába, sa využívajú v potravinárskom, kozmetickom, farmaceutickom, ale aj v technickom priemysle. Firma je tiež členom európskeho združenia výrobcov túb (ETMA), ktoré každoročne spomedzi svojich 52 členov vyberá víťazov jednotlivých kategórií. Prestížne ocenenie "Tuba roka 2013" je udeľované ako za inovatívne potlačové metódy, tak aj výnimočný dizajn túb. Víťazstvo v kategórii "Hliníková tuba" si odniesla práve tuba vyrábaná v Žarnovici pre zákazníka z Českej republiky. Ako uzavrela Sekáčová, tuba plnená mejkapom zaujala porotu jednoduchosťou a zároveň efektivitou dizajnu, ktorý je podtrhnutý aplikáciou špeciálneho vonkajšieho laku s trblietavým efektom.
 

Vyberte región